Der efterlyser netop nu økologiske griseproducenter, der har lyst til at åbne dørene til det årlige arrangementet.

De danske forbrugere vil gerne vide, hvor fødevarerne kommer fra, og hvordan de er produceret. Interessen for at besøge de danske gårde er derfor stødt stigende. Mens de økologiske kreaturer har Økodag, er det på Sofari-dagen , at danskerne kan komme helt tæt på de økologiske grise.

Derfor søger Foreningen Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS) netop nu økologiske griseproducenter, som har lyst til at være Sofari-værter og dermed være med til at vise danskerne, hvad de får for pengene, hvis de køber økologisk grisekød.

- Når de danske forbrugere skal tage stilling til, hvilke produkter de gerne vil have på middagsbordet, er det enormt vigtigt, at de ved, hvor kødet kommer fra. Ved Sofari fortæller og viser vi de danske forbrugere, hvordan de økologiske grise lever og hvad man får for pengene af blandt andet dyrevelfærd, hvis man vælger at ligge grisekød med det røde Ø-mærke i indkøbskurven. Derfor håber vi, at flere økologiske griseproducenter har lyst til at være Sofari-værter og vise danskerne, hvordan de økologiske grise lever, siger Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari.

Sofari afholdes d. 26. maj 2018, og bag arrangementet står Foreningen Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS ).

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- 10 økologiske griseproducenter har allerede meldt sig som værter, men vi vil rigtig gerne have flere Sofari-værter, siger Hanne Børsch, som kan kontaktes, hvis man ønsker et værtsskab.