Regnskaberne for 2018 er gjort op og samlet af Agri Nord i samarbejde med Djursland Landboforening og LandboThy.

Og det er ikke specielt opløftende for landbruget. En gennemsnitsbedrift med søer og salg af smågrise har et negativt årsresultat for skat på minus 45.000 kroner, mens kollegaerne med slagtesvin opnår et plus på 35.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For mælkeproducenterne ser det dog bedre ud. Den konventionelle producent har lavet et resultat på 929.000 kroner, mens økologerne er endt på 918.000 kroner.

Sommerens tørke har haft en stor indflydelse på årets resultater, og der er store udsving fra bedrift til bedrift. Det skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Fokus på ledelse

Agri Nords formand mener, at det i en økonomisk trængt tid er afgørende, at landmændene tager ledelse af virksomheden alvorligt.

- Ledelse er et af de emner, vi som landmænd skal give ekstra opmærksomhed for at navigere gennem den økonomiske virkelighed, vi befinder os i i dag. Vi er ikke bare landmænd. Vi er virksomhedsejere, og det forventes af os, at vi agerer sådan, sagde Carl Pedersen, formand for Agri Nord, da han bød de 400 deltagere velkommen.

For at sætte opmærksomhed på vigtigheden af ledelse inviterede Agri Nord lektor ved Aarhus Universitet Nils Villemoes til at give et foredrag om ledelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Temaet fortsatte i eftermiddagens program, hvor deltagerne selv kunne vælge, hvilke sessioner de ville vælge.

Her var der flere muligheder for at dykke længere ned i emnet om ledelse blandt andet medarbejderledelse, ledelse med digitale værktøjer, finansiel strategi og flere.