300 deltagere havde taget mod invitationen til en dag, som både havde fokus på røde tal og en plan for fremtiden.

2018 vil ikke gå hen i historiebøgerne som et mindeværdigt et af slagsen, når det kommer til indtjening i landbruget. Regnskabernes røde tal fik dog ikke de 300 deltagere til at miste modet. Nordjysk landbrug er meget mere end det.

- Det er vigtigt, specielt i en tid som denne, at vi minder os om, at det stadig er muligt at tjene penge i landbruget. Afregningspriserne har sendt mange til tælling, men vi må ikke glemme, at der stadig er meget at leve af og leve for. Blandt andet med et fokus på de muligheder, som eksempelvis digitaliseringen giver os i fremtiden for at drive en mere effektiv produktion, og ikke mindst de positive erfaringer der er for et succesfuldt generationsskifte, siger formand for LandboNords Økonomiudvalg, Martin Andreasen i en pressemeddelelse.

Vær i god tid

Netop det at have en strategi, var et af årsmødets underliggende temaer. Flere af dagens oplægsholdere gav eksempler på, hvordan en plan for fremtiden, sparer for mange bekymringer og værditab i virksomheden. Derfor har LandboNord blandt andet udnævnt 2020 til at være generationsskiftets år, da generationsskiftet kræver en god planlægning.

- Ved at udnævne næste år til generationsskiftes år, så vil vi gerne understrege pointen i, at det gælder om at være ude i god tid. Derfor er det vigtigt at have en plan for generationsskiftet, inden det bliver aktuelt. På den måde sikrer man, at du har et fælles mål at sigte efter, så du ved, hvad der skal ske undervejs, siger vicedirektør i LandboNord, Andreas H. Brandt.

Det blev blandt andet understøttet af nu forhenværende mælkeproducent Erik Grønlund som her den 1. januar har gennemført et succesfuldt generationsskifte med Daniel Juul Christensen. Begge landmænd fortalte ærligt forsamlingen om, hvordan de havde gjort. Her havde en god kemi og tolerance mellem de to, været nogle af de afgørende faktorer for at det lykkedes.

- Man er nødt til at gå i de store sko, lød opfordringen fra Erik Grønlund.