Valgfag i maskiner, hest og outdoor kommer til at fylde meget på skoleskemaet, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien udbyder 10. klasse på afdeling Korinth, skriver skolen i en pressemeddelelse.

- Den nye 10. klasse er et tilbud til unge, som vil kombinere deres interesse for maskiner, hest og friluftsliv med ønsket om at styrke deres karakterer i grundfagene matematik, dansk, engelsk, tysk og fysik/kemi, siger uddannelseschef Eric Wanscher fra Dalum Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forløbet er på i alt 40 uger fordelt mellem 20 ugers obligatorisk undervisning, 14 ugers valgfrie linjer/valgfag og 5 ugers brobygning rettet mod ungdomsuddannelserne.

- På Dalum Landbrugsskole råder vi over et professionelt hestecenter med en stor lys stald, ridehaller, springbane, dressurbane og roundpen. Vi har moderne traktorer, droner og en masse spændende værktøj og redskaber. Sidst, men ikke mindst, har vi en fantastisk natur lige uden for døren. Alt det vil vi gerne sætte i spil for de kommende 10. klasses elever, siger Eric Wanscher.

Det nye undervisningstilbud er skabt i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune og Korinth Efterskole, som også vil være med til at afvikle en del af undervisningen.

Unge fra hele landet kan søge om optagelse. Undervisningen er gratis, og der vil være mulighed for at tilkøbe kost og logi under hele uddannelsen, skriver Landbrugsskolen i pressemeddelelsen.