Strukturskade-erstatninger er ved ny praksis blevet skattefri.

I flere landsretskendelser er erstatning for strukturskader gjort skattefrie. Det vil sige, at der som udgangspunkt ikke skal betales skat af de erstatninger, som eksempelvis Energinet udbetaler til nedgravning af elkabler.

I første omgang accepterer Skattestyrelsen genoptagelse tilbage til og med indkomståret 2015, men Sagro forsøger genoptagelse for tidligere år.

- Vi arbejder på at få identificeret de kunder, som i de seneste år har modtaget strukturskader, så der kan ske korrekte korrektioner af regnskabet, siger økonomirådgiver hos Sagro, Søren Laursen.

Sejr til Seges

Skattestyrelsen har siden 2011 været af den holdning, at alle erstatninger for let og middelsvær strukturskade har været skattepligtige. Seges har været uenige og har derfor ført principsager, hvor de har påstået, at uanset om strukturskaden er bedømt som let, middelsvær eller svær, skal erstatningen anses som kompensation for en varig forringelse af jorden og derfor være skattefri.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Principsagen, som Seges har vundet, betyder konkret, at alle, som har modtaget strukturskadeerstatninger, er blevet beskattet af for meget.