Med nytårsklokkerne gik Naturstyrelsen fra at have 18 til 16 enheder rundt i hele landet. Enhederne Østsjælland og Midtjylland er blevet nedlagt, og medarbejderne er rykket sammen med deres kollegaer på de omkringliggende enheder. Samtidig har 30 medarbejder taget imod tilbud om frivillig fratrædelse og en enkelt enhed har skiftet navn fra Vestsjælland til Midtsjælland.

Tilpasningen af Naturstyrelsen organisation sker, fordi der i de kommende år mangler 20 millioner kroner årligt for at få økonomien til at hænge sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er aldrig sjovt at skulle skrumpe en organisation. Vores ændringer kommer til at have betydning for mange af vores ansatte, hvor en del skifter arbejdssted, får nye arealer, som de skal lære at kende, mens 30 frivilligt har valgt at tage imod den fratrædelse, som vi tilbød. Vi har taget ændringerne meget alvorligt og forsøgt at køre en så god proces som muligt og tage flest mulige hensyn til vores ansatte, siger direktør i Naturstyrelsen Peter Ilsø

I alt rykker 61 medarbejdere fra en enhed til en anden. Størstedelen flytter de to nedlagte enheder til Vestjylland og Hovedstaden, som bliver større. Samtidig omfordeles 94 af Naturstyrelsens arealer, så det fremover er en anden enhed, som forvalter arealet. Formålet med at omfordele knap 28.452 hektar er, at enhederne fremover følger kommunegrænserne i højere grad end i dag.

Over de kommende år skal der desuden udliciteres opgaver, der svarer til cirka 70 årsværk. Med ændringerne vil Naturstyrelsen have reduceret sin samlede medarbejderstab med cirka 100 ansatte i 2021.