Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets, som starter med at sætte fokus på den turbulente december:

En generelt turbulent og illikvid afsked på 2018 for mange globale markeder - ikke mindst for aktier og olien - giver anledning til at stille det meget interessante spørgsmål "er tavlen nu vasket ren her ved indgangen til 2019"? Aktiemarkederne oplevede i 2018 det værste år siden finanskrisens indtog tilbage i 2008, især påvirket negativt af vækst- samt indtjeningsbekymringer blandt investorer. Herudover har frygten for effekten af den amerikanske centralbank FED's renteforhøjelser ligeledes spillet en rolle. Uroen i oliemarkedet vil meget sandsynligt fortsætte ind i 2019 som følge den opståede skævhed i den globale udbud-/efterspørgselssituation samt i forbindelse med større bekymringer for, at OPEC ikke vil være i stand til at leve op til den produktionsskæring på 1,2 mio. tønder olie per dag, som blev aftalt på seneste OPEC møde tilbage i starten af december. Indtil videre har prisen åbnet året med et fald på omtrent 1 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et blik på Trump's Twitterprofil sender dog et mere opløftende signal efter præsidenten i lørdags kunne melde om store fremskridt i forhandlingerne med Kina, ovenpå en 'lang og god' samtale mellem præsidenterne for de to nationer. Der er også behov for snarlige fremskridt, hvis en aftale skal nås inden den igangværende 90 dages våbenhvile udløber i starten af marts. Præsident Xi har indtil videre bekræftet at samtalen har fundet sted - dog uden at komme nærmere ind på resultatet af "mødet". Der er aftalt fysisk møde mellem de to nationer i starten af januar.

Derudover har Jyske Markets følgende at melde om hvedemarkedet.

På hvedemarkedet bliver det interessant at følge, i hvor høj grad europæiske varer vil kunne stå i konkurrencen mod især russiske men også argentinske varer. Det seneste løft i euroen, som i øjeblikket handler omkring det stærkeste niveau over for USD i mere end 2 måneder, er dog ikke en udvikling, som hjælper den europæiske konkurrencedygtighed. Kvalitetsbekymringer rettet mod den argentinske hvede kan dog ende med at blokere eksporten fra det sydamerikanske land, og dermed indirekte være årsag til øget efterspørgsel efter europæiske varer.