Aktiemarkederne fortsatte deres deroute og det samme gjorde olien. Olien faldt i omegnen af 3 procent, og er nu banket tilbage i niveauet fra august 2017. Det må forventes, at markedet stadigvæk vil være præget af stor usikkerhed, så længe de store temaer stadigvæk kører. Ud over forsyningsbalancen er der i særdeleshed fokus på, om de indikationer vi ser på global afmatning kan blive til virkelighed. OPEC+ ventes i dag at præcisere, hvor deres planlagte produktionsnedskæringer skal komme fra. En udmelding som markedet afventer med stor spænding, da man har frygtet hvorvidt OPEC+ overhovedet vil kunne leve op til deres udmelding omkring nedskæring på 1,2 mio. tønder pr. dag, skriver Jyske Markets.

Status på hvedefronten

På hvedefronten ventes der også lidt nyheder i dag hvor det russiske landbrugsministerium mødes med landets hvedeeksportører. Der er som udgangspunkt ikke meldt nogen dagsorden ud til markedet, men det må forventes, at det er den indenlandske forsyningssituation der skal drøftes. I den forbindelse skal det blive interessant, om der kommer udmeldinger omkring potentielle eksportafgifter. Det er også værd at nævne, at gårsdagens Egyptiske hvedetender kun bød på to russiske leverancer, som tilmed var de dyreste af i alt otte. Priserne var $5 højere end sidste tender og lå i niveauet $246,40 til $255/mt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Selvom kineserne er begyndt at importere amerikanske sojabønner, så er det stadigvæk svært at se de helt store solstrålehistorier hvad angår priserne. Det forventes, at de to-tre millioner tons som kineserne allerede har købt vil stige til fem mio. inden julefreden sænker sig over markederne. Dog er der stadigvæk udsigt til rekordstore brasilianske udbytter som vil være med til at holde en hånd over priserne i markedet.