- God, stabil og hurtig mobil- og internetdækning er helt afgørende for at få en hverdag til at hænge sammen, uanset om man er familie eller virksomhed i Danmark, Sådan lyder det i indledningen til den politiske aftale, der i 2016 banede vej for den nationale bredbåndspulje, skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Den nationale bredbåndspulje giver 'særligt udfordrede adresser' i Danmark mulighed for at søge om tilskud til etablering af hurtigt bredbånd. Der er afsat 40 mio. kr. til Bredbåndspuljen for 2019.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I landdistrikterne i blandt andet Ringkøbing-Skjern Kommune har det ind imellem knebet en kende med den gode, stabile og hurtige mobil- og internetdækning. Og pengene i den nationale bredbåndspulje har på grund af et krav om medfinansiering fra den enkelte husstand været relativt dyre at få fat på.

Derfor vedtog Økonomiudvalget tirsdag at afsætte 337.000 kroner fra landdistriktsmidlerne til at imødekomme ansøgninger fra kommunens landdistrikter.

- Vi siger, at vi vil sikre bosætningen, væksten og velstanden i hele vores kommune, så må vi også være parat til at understøtte den politik, og her er digital infrastruktur en hjørnesten. Så jeg er glad for, at et enigt økonomiudvalg så nødvendigheden i at hjælpe digitaliseringen af vores mindre lokalsamfund på vej, siger borgmester og formand for Økonomiudvalget Hans Østergaard, og tilføjer:

- Og jeg er glad for, at Landdistriktsrådet har bakket op om idéen til at bruge penge fra landdistriktsmidlerne til at skubbe på mobil- og internetdækningen i vores landdistrikter. Det var vigtigt for udvalget at have Rådets opbakning til den beslutning.