Arla køber osteforretning i Mellemøsten af Mondeléz International.

Arla køber osteforretning i Mellemøsten af Mondeléz International, skriver Arla i en pressemeddelelse. Arla Foods har indgået en aftale med den amerikanske multinationale konfekture-, fødevare- og drikkevareproducent Mondeléz International om opkøb af deres smelteosteforretning i Mellemøsten og Nordafrika som i dag er samlet under brandnavnet Kraft.

Ifølge Arla giver opkøbet samtidig Arla det fulde ejerskab af et osteproduktionsanlæg i Bahrain, som gør det muligt at udvide selskabets produktion af varemærkeoste yderligere i regionen.

Mellemøsten og Nordafrika er et af de vigtigste geografiske områder i Arlas Good Growth 2020-strategi.

Siden 2010 har Arla via organisk vækst mere end fordoblet sit salg i hele Mellemøsten og Nordafrika, som er selskabets største marked uden for Europa. Det er sket gennem stærke positioner på markedet for ost under varemærket Puck, smør under varemærket Lurpak samt mælkepulver og UHT-mælk under de to varemærker Dano og Arla. Selskabet forventer, at salget inden for detailhandel og foodservice i Mellemøsten og Nordafrika når op på 560 millioner EUR i år.

- Dette opkøb åbner helt nye muligheder for os i Mellemøsten og Nordafrika. Vi har en veletableret og voksende forretning i Mellemøsten og et godt kendskab til vores forbrugere og kunder i denne del af verden. Denne handel passer derfor særdeles godt ind i vores strategi, fordi vi både kan udvide vores tilstedeværelse i kategorien indenfor varemærkede oste og sikre den lokale produktionskapacitet, vi skal bruge til vores fortsatte vækst, fortæller Arlas CEO Peder Tuborgh i pressemeddelelsen.

Indtil nu har de fleste af Arlas produkter, der sælges i Mellemøsten og Nordafrika, været fremstillet i Europa - dog er der også lokal produktion i Riyadh i Saudi-Arabien. Arlas kapacitet for at producere smelteost er næsten fuldt udnyttet, så opkøbet, der er offentliggjort i dag, giver en længe ønsket kapacitetsforøgelse og styrker selskabets regionale produktion, så Arla kan sikre sin fremtidige konkurrenceevne i regionen gennem stordrift og rationalisering.