- Havde det foregået i en privat virksomhed, så var der rullet hoveder for længst. Gårdejer Martin Lund Madsen har ikke meget til overs for Vejen Kommune.

Martin Lund Madsen, gårdejer og ejer af Skovgårdsvej ved Vejen, ryster på hovedet af sin oplevelse i torsdag morgen med politikere og embedsmænd fra Vejen Kommune. Torsdag mødtes en delegation fra kommunen med lodsejere i området til åstedsforretning for at besigtige Skovgårdsvej med efterfølgende forhandling.

- Der dukkede 20 mand op fra kommunen. I første omgang nægtede de pressen at gå med på turen, men det kæmpede jeg imod. Vejen er min og jorden er min, så pressen fik lov til at gå med. De mødte fuldstændig uforberedt op og anede for eksempel ikke, at området for ekspropriering går ind over flere matrikler. Man skulle ellers tro, Vejen Kommune havde lært noget fra sidste gang, men det har de åbenbart ikke, siger en rystet Martin Lund Madsen.

Vejen Kommune har ikke gjort deres hjemmearbejde godt nok. Det er simpelthen amatøragtigt.

Martin Lund Madsen.

Sagsøger kommunen igen

Vejen Kommune har sammen med Banedanmark besluttet at ekspropriere Skovgårdsvej efter Vejloven og ikke som første gang, hvor kommune eksproprierede med elektrificeringsloven i hånden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men den første ekspropriering blev erkendt ulovlig af først byretten, landsretten og senest højesteret.

Martin Lund Madsen slæber endnu engang Vejen Kommune og Banedanmark i retten. I 2019 fører han en sag i byretten med krav om fjernelse af vejen, reetablering af jorden og erstatning for den jord, han ikke har haft mulighed for at dyrke, siden vejen blev etableret.

Efter åstedsforretningen var samtlige parter inviteret til forhandling på Hotel Skibelund Krat ved Vejen. Men Martin Lund Madsen valgte ikke at deltage.

- Jeg skulle videre på arbejde, jeg har ikke tid til at sidde der. Der er ikke noget at forhandle om. Det er ren skueproces. Det er de samme personer, de samme holdninger og det samme formål. Nu sidder de lokale politikere og embedsmænd og spiser på skatteydernes penge, siger Martin Lund Madsen.

Tirsdag i denne uge besluttede gårdejeren at tilbagebetale de 2.073.220 kroner til Banedanmark, han første gang fik som erstatning i eksproprieringen.