Fra den 1. januar 2019 træder en ny bekendtgørelse for økologisk jordbrugsproduktion i kraft, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse. Bekendtgørelsen har en række mindre ændringer, hvori der er foretaget en række forenklinger og præciseret nogle af de allerede eksisterende regler.

Du kan læse om de vigtigste ændringer her:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Skærpet oplysningspligt: Når du ansøger om autorisation, skal du oplyse, om du ejer andre konventionelle eller økologiske landbrugsproduktioner. Det skal du gøre, uanset om disse er personligt ejet eller delvis ejet i selskabsform.

- Præcisering af græsningssæson: Vi har præciseret græsningsperioden for blandt andet kvæg til at ligge fra 15. april til 1. november. For kalve over 6 måneder er perioden fra 1. maj til 1. november. For kalve mellem 4 og 6 måneder er perioden fra 1. maj til 1. september. Bemærk, at præciseringen ikke ændrer på økologiforordningernes bestemmelser om, at adgang til græsarealer kræver, at vejrforholdene tillader det.

- Præcisering af hvilke aktiviteter, der medfører krav om autorisation: Vi har præciseret, at alle virksomheder, der markedsfører produkter fra landbrug og gartnerier som økologiske, skal være autoriserede. Dette ændrer ikke på praksis i forhold til virksomheders autorisation.

- Bier: Mindre præcisering af ordlyden i forhold til omplacering af ikke-godkendte bigårde, samt præcisering af krav om indberetning til det selvstændige bi-skema.