Otte kontrollanter fra Landbrugsstyrelsen får efteruddannelse i husdyrfysiologi på Erhvervsakademi Aarhus. Teamleder i regional kontrol i Landbrugsstyrelsen Mads Sejersen Vinther siger, at det har stået højt på hans og de ansattes ønskeliste længe.

- Vi forventer i de kommende år at skulle bruge flere dygtige kontrollanter med husdyrskompetencer på tilstrækkelig højt niveau. Denne efteruddannelse rammer plet i forhold til vores behov for at løfte vores erfarne kontrollanter indenfor eget praksisfelt, siger Mads Sejersen Vinther.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På skemaet er emner som fodring, ernæringsfysiologi, etologi og dyrevelfærd. Hvert fag tager fire dage. Spredt over en længere periode, så man kan passe jobbet imens. Fagene kan tages i forlængelse af hinanden eller som enkeltstående forløb. Hvert fag afsluttes med en skriftlig opgave og en mundtlig eksamen.

Skal løfte fagfolk

De nye enkeltfag skal løfte fagfolk med en baggrund som for eksempel jordbrugsteknolog til bachelorniveau og gøre dem stærkere i jobbet som for eksempel kontrollør, rådgiver, salgskonsulent og produktionskonsulent. Det fortæller uddannelsesleder på Erhvervsakademi Aarhus Lars Villemoes.

- Denne efteruddannelse er attraktiv for folk fra blandt andet rådgivningsselskaber, grovvareselskaber og salgsafdelinger, der gerne vil arbejde med husdyr på et højere niveau, siger Lars Villemoes og fortsætter:

- Vi lægger vægt på at bringe erfaringer og aktuelle udfordringer fra de studerendes hverdag mest muligt i spil. Målet er, at udbyttet bliver så konkret og målrettet som muligt. Man vil også få et netværk til fagfolk fra andre virksomheder.

Dette efteruddannelsesforløb fås kun i Aarhus. Der er studiestart til februar 2019. Tilmeldingen er åben og de første nye studerende har allerede tilmeldt sig.