På Agromek kunne I/S Kühne Maskinstation give håndslag på den tredje 9-serie til maskinstationen.

I/S Kühne Maskinstation mellem Rødding og Skodborg i det sydjyske har kørt Deutz-Fahr i over 10 år. Før det kørte man med Same, og derfor er det næsten helt naturligt, at den næste traktor i flokken også skal være en Deutz-Fahr.

- Vi har kørt over 100.000 timer med Deutz-Fahr og vi har først for nyligt haft behov for at kigge på en motor. Det synes jeg virkelig er godt gået, fortæller Erik Kühne, medindehaver af maskinstationen.

Man råder i dag over 14 Deutz-Fahr traktorer, og to af dem er af Deutz-Fahrs topserie, 9-serien. Til sæson 2019 bliver maskinparken derfor udvidet med den tredje 9-serie fra Deut-Fahr, efter det endelige håndslag mellem I/S Kühne Maskinstation og AP Andersen Maskinfirma i Gjerdrup, som har solgt traktoren.

Der er tale om topmodellen i form af 9340 TTV med 340 hestekræfter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Traktoren kommer til at køre gylle i foråret, med en bigballepresser i høsten og køre majs fra om efteråret, fortæller Erik Kühne.

På Agromek var maskinfører Mikkel Riedel fra Kühne også stede, og han kører i dag med en 9-serie fra Deutz-Fahr.

- Jeg har blandt andet kørt 800 timer med en Samson PG 25 og tre kubikmeter fronttank, og det har gået rigtigt godt. Affjedringen er rigtig god på traktoren, fortæller den sydjyske maskinfører.

Traktorerne hos Kühne kører 1.800 til 2.000 timer hver sæson, så servicering er også et vigtigt parameter, når der vælges traktorer:

- Vi har service hos AP Andersen Maskinfirma inden for 20 kilometer, og det har altid fungeret rigtig godt, fortæller Erik Kühne.