Den ene af de seks nye John Deere til Allestrup skiller sig ud med store dæk og lufttryksregulering.

Med 900/65R46 i bag og 710/60R38 i for er der lagt op til en seriøs trædeflade på Allestrup Maskinstations nye John Deere 8400R, som vises på Agromek.

Ydermere er traktoren udstyret med dæktryksregulering i for og bag, så traktoren virkelig kan overfører de knap 450 hestekræfter med boost til underlaget.

- Traktoren skal kører med en seks meter Horsch Focus TD, og da vi i forvejen har problemer med et stort hjulslip, tænker vi at denne løsning både kan sikre et ordentligt dækbid, og samtidigt være smal på landevejen, da dette setup skal spare tvillinghjulene væk på traktoren, fortæller Henrik Nielsen, indehaver af Allestrup Maskinstation.

Seks traktorer i én handel

Foruden den nye 8400R, som står udstillet på Agromek har maskinstation også investeret i en 6215R, 2x 8320R en 8370 og yderligere en 8400R. Handlen er gjort ved Semler Agro.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De to 8400R skal begge kører og så. Mens den ene har en meget stor dækmontering, så bliver den anden udstyret med 'regulær' hjulmontering med 710 millimeter bredde, og tvillinghjul, og på den måde kan vi prøve at få en ide om hvad der mon er bedst - stor dækdiameter og lavt lufttryk, eller tvillinghjul, påpeger Henrik Nielsen.

Prismæssigt er der ikke den store forskel på de to setup.

- Dog er den ene 8400R leveret med lufttryksanlæg og integeret dæktryksregulering i bag, samt en mindre integeret del på foraksel, hvilket gør den en lille smule dyre.

8400R-modellerne leveres kun med John Deeres powershift-transmission med navnet e23, og den forventer Henrik sig også meget af:

- Vi har indtil videre blot prøvet den på en demonstrations-traktor, men jeg forventer et lavere brændstofforbrug sammenlignet med den trinløs traktor ved hårdt markarbejde.

For at overfører de mange hestekræfter til jorden er traktoren udstyret med hjulvægte i bag på både yder- og indersiden, og inden foråret bliver der også vægt tre ton vægt i traktorens frontlift.

Alle de nye traktorer hos Allestrup Maskinstation kan i øvrigt opleves i den kommende uge, hvor maskinstationen åbner dørerne, da den lokale Landboungdom invitere til bedriftsbesøg.