Med en omsætning på 867 millioner kroner mod 812 millioner sidste år afslutter Friland sit årsregnskab med en fremgang på syv procent, skriver virksomheden i en pressemeddelelse. Det er de to økologiske koncepter, der løfter omsætningen og driver langt den største del af væksten. Som vanligt udgør økologisk grisekød den største del af omsætningen med 54 procent, mens økologisk oksekød udgør 29 procent. Dermed er Frilands samlede økologiske omsætningsandel på 83 procent.

Den store stigning i salgsvolumen på økologien, giver et billede af en efterspørgsel, der fortsætter med at stige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Denne stigning forventes at fortsætte i den nærmeste fremtid. Det er derfor vigtigt og grundlæggende glædeligt, at vi i år ligeledes har set en stigning i antallet af slagtede økologiske grise og kreaturer, da det giver mulighed for at udvikle markederne yderligere, siger Henrik Biilmann, Frilands administrerende direktør.

Han understreger dog også, at de store mængder kød har været en udfordring i dette regnskabsår, da efterspørgslen ikke helt har nået det ønskede niveau endnu.

- Den markante stigning i mængder har især sidst på regnskabsåret givet os udfordringer med at holde tillægget på et niveau, som ligger på eller over vores målsatte niveau. Det skyldes primært, at efterspørgslen halter lidt efter, men alt tyder på, at det kommer til at udjævne sig, og så er Friland klar til at imødekomme markedet, siger han.

Danmark står for 45 procent af Frilands omsætning, mens Frankrig og Tyskland fortsat er de største eksportmarkeder med henholdsvis 19 og 20 procent.

Drevet af det øgede fokus på dyrevelfærd i samfundet, har der også været god interesse for frilandskoncepterne, skriver Friland i pressemeddelelsen.