Agro Business Park innovationskonkurrence fik tre vindere.

Peter Larsen Kaffe lagde i år rammer til kåringen af vinderne af Agro Business Park A/S' innovationskonkurrence 2018, hvor projekterne "SolarSack", "Cellugy" og "Anlæg til termisk konvertering af restprodukter" løb med sejren.

Dette års konkurrence fik rekord mange ansøgninger - hele 45. De 45 ansøgninger bød på en god blanding af trends og mange spændende projekter.

Dommerpanelet blev sat på den udfordrende opgave at finde de 10, der skulle pitche til kåringsarrangementet.

- Jeg er meget glad for at se den store faglige spredning i ansøgningerne, der fint repræsenterer alle Agro Business Parks fokusområder ? landbrug, fødevarer, biomasse og miljøteknologi. Samtidig glædes jeg over det rigtigt høje niveau i årets ansøgninger ? det tegner godt for branchen, konkluderer Lars Visbech Sørensen, direktør i Agro Business Park A/S i en pressemeddelelse.

Vinderne af innovationskonkurrencen anno 2018 er:

? SOLARSACK ? SAFE DRINKING WATER

SolarSack er verdens absolut billigste og reneste vandrensningsanlæg, der med solens lys dræber den organiske kontamination. SolarSack er rettet mod udviklingslande, hvor den er 10 gange billigere end alternativerne.

? CELLUGY ? BETTER WITHOUT PLASTIC

Our mission is to create sustainable packaging by utilizing a biomaterial derived from sugar. We pursue a packaging with the same features as conventional plastics, but harmless to the environment.

? ANLÆG TIL TERMISK KONVERTERING AF RESTPRODUKTER

Udvikling af anlæg til udnyttelse af energien i restprodukter, uden at gødningsværdien tabes. Foreløbig demonstrationsmodel testet på DTU Risø. Tjærefri produktgas med høj brændværdi. Mulighed for realisering af cirkulær bioøkonomi.

Også Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg og medlem af formandskabet for Business Region Aarhus, kom i sin velkomsttale ind på vigtigheden af nytænkning i branchen:

- Netop fordi landbruget, fødevarebranchen og eksporten af udstyr har så stor betydning for dansk økonomi, så er vi også nødt til hele tiden at være på forkant med udviklingen ? vi skal hele tiden være i stand til at opfinde og skabe nye løsninger ? fordi det er afgørende for landbrugets rentabilitet og for vores konkurrenceevne. Det er samtidig heller ikke nogen hemmelighed, at vores nuværende landbrugs- og fødevareproduktion er en belastning for miljø og klima. Vi er langt bedre end mange andre lande, men vi kan stadig blive endnu bedre. Hensynet til miljø og klima er således en ekstra begrundelse for at finde nye løsninger. Agro Business Parks innovationskonkurrence er 'bulls eye' ift. både rentabilitet, konkurrenceevne og mere klimavenlige løsninger.

Samarbejde

Kåringsarrangement blev i år afholdt i samarbejde med Business Region Aarhus, og der var både inspirationsindlæg og mulighed for at netværke med de fremmødte deltagere.

- Udover pengepræmien er det, baseret på vores erfaring fra de 13 tidligere innovationskonkurrencer, anerkendelsen og opmærksomheden fra branchen, der også ofte har ført til investeringer både fra private og offentlige fonde, som deltagerne tillægger en stor værdi, fortæller Kathrine Vejgaard Stage fra Agro Business Park A/S.

Præmien

De tre vindere får hver en pengepræmie på 50.000 kr. og tre måneders gratis ophold i en af Agro Business Park A/S' tre startup-miljøer i enten Foulum ved Viborg, Aarhus eller København eller et virtuelt lejemål. Der tilbydes sparring på forretningsudvikling, hjælp til kapitalfremskaffelse og branchespecifikt netværk.