Dansk Maskinhandlerforenings direktør Klaus Nissen præsenterede på generalforsamlingen en advarsel til maskinhandlere, som foreningen fremsatte i 1919, men som stadig er gyldig.

Dansk Maskinhandlerforening markerede foreningens 100 års jubilæum i forbindelse med generalforsamlingen fredag i Kolding.

Her viste man en film om foreningens tilblivelse for 100 år siden, og man hyldede foreningens to æresmedlemmer, som begge har sat et betydeligt præg på foreningen gennem de seneste mange år.

Formand Jens-Aage Jensen holdt en hyldesttale og overrakte blomster til de to, Asger Andersen og Hans Holm, som har været æresmedlemmer siden henholdsvis 1998 og 2013.

Advarsel fra 1919

Direktør Klaus Nissen viste en gammelt udklip fra 1919, hvor foreningen advarer sine medlemmer mod faren ved at tage brugte maskiner i bytte til for høje priser. Her fremgik det blandt andet, at foreningen dengang vurderede, at faren aldrig havde været større end nu - det vil sige i 1919.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det var en advarsel, som skabte morskab blandt de fremmødte medlemmer, som kvitterede med latter og klapsalver - underforstået, at advarslen er lige så aktuel i 2018, som den var i 1919.

Politiske udfordringer

Det var ikke kun tilbageblik på gamle dage, der prægede beretningen.

Formand Jens-Aage Jensen benyttede også sin beretning til at berøre de politiske forhold i den store verden og i Danmark.

Blandt andet er han betænkelig ved Trumps handelskrig, og han gik stærkt imod det datotyranni, som dansk landbrug er underlagt. Det gælder eksempelvis reglen om høst af en hovedafgrøde senest den 20. august og hele pesticidområdet, som han anklagede Danmarks Naturfredningsofrening for at medvirke til at give et forkert billede af.

Også landbrugets gæld og årets tørke blev berørt, fordi det har betydning for følgeerhvervene som eksempelvis de danske maskinhandlere.