Det blev 34-årige Jan David fra Sønderjylland, som blev kåret til årets unge landmand.

Dommerkomiteen valgte 34-årige Jan David fra Sønderjylland til årets unge landmand. Han har vendt bedriften fra tæt på konkurs til en sund mælkeproduktion blandt via nye tiltag og investeringer.

Martin Merrild havde følgende beskrivelse om vinderen og de nominerede.

- Det er igen i år et stærkt felt. Det er vanskeligt at vælge imellem. Et billede på de unge, som vi har hårdt brug for og sætter pris på i erhvervet. I kan rykke meget for jer selv og erhvervet. Man ser en iver for at blive bedre og komme tættere på forbrugeren uden at gå på kompromis med kvalitetet. I har bevist, at det kan lade sig gøre, og vi kan forhåbentlig få flere som jer. Vi har lagt mærke til, at I har stor fokus på økonomien. I har interessen for at passe jeres egne ting, men også have interesse for lokalområdet. I har klaret jer, og det vil I også kunne fremover. I har selv skulle drive processen, og I viser forskelligheden i vores erhverv.Vi har valgt den kandidat er en person, som har gået sin egen vej. Den lette løsning lå lige for. Personen har vist, at hvor der er vilje er vej. Det er muligt at skabe en sund bedrift. Selvom ambitionen er stor, så er der plads til liv og kunne yde en indsats i foreningslivet.

De tre øvrige nominerede var:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

29-årige Lasse Christensen er uddannet klejnsmed, men forældrenes kartoffelproduktion kunne han ikke slippe, og derfor har han overtaget halvdelen af Vildmosekartofler.

23-årige Morten Ulbæk er en kreativ ung landmand, der blandt andet har opfundet konceptet kirsebærgrisen, der går frit på gården tæt på Vejle Fjord.

27-årige Mette Mikkelsen er en driftig landmand, der arbejder på forældrenes gård i Søften. Hun sælger frisk mælk og is direkte fra gården til forbrugeren i et hjemmelavet koncept.