Lars Løkke Rasmussen har holdt tale på delegeretmøde, og statsministeren kom blandt andet ind på stoltheden omkring dansk landbrug, samt de politiske indsatser, der er gjort på området.

- Jeg gør mit bedste, og jeg håber, at nogle kan lide det. I gør det godt i landbruget. Jeg føler mig blandt venner også selvom Merrilds beretning. Båndene mellem Venstre og jeres virke går langt tilbage, og at det er stærkt. Jeg er stolt af dansk landbrug og af jer. I betyder mere for Danmark, end i får kredit for. I sætter Danmark på verdenskortet. I knokler hele dagen, og nogle af jer har søvnløse nætter. I investerer hele jeres tilværelse i livet som landmand. Det er en identitet, selvom man ikke har fuld indflydelse på alt. Det kræver meget. Det er vi taknemmelige for. For mange børn er det at besøge en gård som at besøge zoologisk have.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal være stolte af det, vi har udviklet. Vi skal have stærkt, sundt og fremtidssikret landbrug. Det synes danskerne også. Mange danskere kærer sig om jer, og det gør jeg også. Jeg bliver mere og mere stolt af jer, jo længere jeg rejser væk. Mod øst hvor man går målrettet efter dansk i køledisken, eller mod vest hvor jeg åbnede Lagkagehuset i New York.

- Når man rejser ud, bliver man glad for, at I kan sælge Danmark i udlandet. Det er noget af det bedste. Men det skyldes også, at vi i fællesskab har stillet krav til landbruget og udvikling. Det gælder for mange. Danmark er en supermagt på mange områder, fordi vi har fulgt med tiden. Det kræver ressourcer.

- Jeg har lovet, at I får bedre betingelser. Det løfte har vi holdt. Vi har givet jer økonomiske lettelser. Vi har søgt at levere. Så kom sommerens tørke. Det var en hård omgang. Vi har fulgt det tæt. Det lykkedes at komme til enighed om en pakke, som ikke alle var tilfredse med. Regeringen havde højere ambitioner, men sommerens vejr næppe bliver enlig svale. Det skal vi kunne håndtere. Vi har lavet den grønneste energiaftale. Vores bidrag er at vise, at man kan passe på klima og økonomisk vækst til at gå hånd i hånd. Dansk landbrug er blandt de mest klimavenlige i verden. Det giver forspring. For grøn omstilling går ikke væk. Ellers spiller man sig selv ud af ballet.

- Mit budskab er, at I skal modbevise dem, som gør jer til et problem. Danmark har brug for jer og omvendt.I er fremtidens landmænd, og Danmark kan producere verdens bedste fødevarer.