I dag var L&F samt landbrugsorganisationer fra EU og Storbritanien samlet i London.

Landbrugsorganisationer fra Europa og Storbritanien var samlet i London i formiddag for at opfordre politikere til at anerkende den strategiske betydning af fødevare- og landbrugsvirksomheder i Brexit-forhandlingerne.

Med mindre end seks måneder at gå, indtil Storbritannien forlader EU, opfordrede organisationer fra Frankrig, Tyskland, Irland, Danmark, Holland og Storbritannien Brexit-forhandlere til at nå en aftale, der fungerer for både Storbritannien og EU.For både britiske og EU-landbrugsvirksomheder er der usikkerhed om handelsmiljøet efter Brexit en grund til bekymring. Ud over marts 2019 undersøgte konferencen, hvordan fødevareindustrien i hele Europa kan finde fælles løsninger til at arbejde sammen efter Brexit.

- Det er helt tydeligt på en dag som i dag, hvor vigtigt det er, at vi lande er enige om, at der skal lande en brexit-aftale. Et scenarie hvor vi ender uden en aftale vil simpelthen være katastrofal. Så der skal fortsat kæmpes, for der er ingen vej tilbage nu, siger Lone Andersen og tiljer

- Vi har fået bekræftet endnu en gang i dag, hvor vigtigt det er, at vi står sammen og holder handlen i gang. Det gælder, når vi taler eksport, standarder ift. fødevarer og fleksibilitet ift. at få varerne frem i tide.Det er så vigtigt, at vi i Danmark er en del af fællesskaber som EU. Men med brexit kommer Danmark til at miste en vigtig samarbejdspartner, som vi har meget tilfælles med. Det kræver, at vi i endnu højere grad nu sørger for at holde gryden i kog og søge nye handelspartnere. Derfor er det vigtigt, at Landbrug & Fødevarer deltager i arrangementer som dette i dag.