Samson Agros nye 30 meter slangebom kan arbejde mere fleksibelt end forgængeren.

Til forskel fra SHB4 36 meter slæbeslangebommen, der blev præsenteret på Agromek 2016, kan vingerne på den nye SHB4 30 meter bom fra Samson Agro skråtstilles, så der kan laves en trinløs indstilling af en arbejdsbredde på 27 eller 28 meter.

Den nye 30 meter bom kan også køre med 18, 24 og 30 meter arbejdsbredde. Til den kommende gyllesæson bliver den nye bom kun produceret i et begrænset stykantal. Den nye SHB4 30 meter bom har fået to stjerner på Agromek.

Vingerne på den nye SHB4 30 m bom kan skråtstilles under kørslen. Dermed kan der laves en trinløs indstilling af arbejdsbredden på 27 eller 28 meter, så det passer til et 3 meter eller 4 meter plejesporssystem. Derved får man to arbejdsbredder mere. Altså en mere fleksibel bom. Vel at mærke uden bommen tilføres flere bevægelige dele, hvilket reducerer kompleksiteten og slitagen af bommen.

Tildeling på en lige linje

SlurryMaster 8000 sørger for en intelligent styring af gyllefordelingen for at kompensere for de skråtstillede vinger ved start og stop. På den måde vil start og stop af tildelingen af gylle altid ske på en lige linje, da der her sker en automatisk forsinkelse af gylletildelingen på de to inderste gyllefordelere i forhold til arbejdsbredde og vinklen på vingerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ingen andre slæbeslangebomme på markedet i Danmark eller i udlandet har denne funktionalitet med de skråtstillede vinger.