Auktionen over veterantraktorer er afsluttet med stor succes. To nye eftersyn og budrunder fra dødsboet er på vej hos Campen Auktioner.

I en lade i Østervrå står en stor og sjælden samling af veteranbiler, specialbiler, reservedele, motorer og samler støv. Men nu har familien besluttet at dødsboet efter Landmand Karsten Rasmussen skal sælges på auktion. I denne uge sluttede den første auktionsrunde hos Campen Auktioner.

- Auktionen er gået over al forventning. Der har virkelig været stor interesse. Jeg tror, 300-400 mennesker dukkede op til eftersynet på adressen, fortæller Finn Campen fra Campen Auktioner, der er sat til at sælge dødsboet for familien.

Ved den første auktion blev der solgt cirka 20 veterantraktorer, 4 veteranbiler, en veteran autocamper og en veteran campingvogn og enkelte motorer. Auktionslederen vurderer, at der cirka er 30 veterantraktorer, lidt motorer og en stor del løse reservedele tilbage i laden.

- Vi kan se en fornyet interesse for veterantraktorer, og vi kan se, at de bliver solgt til rimelige gode priser, fortæller Finn Campen.

Nye eftersyn

I løbet af de næste tre uger planlægger auktionshuset eftersyn i laden i Østervrå.

Auktionshuset har endnu ikke haft fuld adgang til alle køretøjer og maskiner, men forventer at de efter fredag og lørdag i denne uge, hvor tingene efter første runde bliver afhentet af købere, kan få et større overblik over, hvad laden rent faktisk indeholder af gemte skatte.

- Det er en fin samling, der nok skal tiltrække mange samlere fra hele Danmark og Europa. Veterantraktorer og specialkøretøjer er gode samleobjekter og har altid stor interesse på auktioner, fortæller direktøren i Campen Auktioner.

Den første auktion sluttede 15. oktober og har foreløbig indtjent 325.000 kr. til familien. Dog skal de betale salær og omkostninger til auktionshuset ud af beløbet.