I en gammel lade står en stor og sjælden samling af 54 veterantraktorer og veteranbiler klar til auktion

Det må være enhver skattejægers drøm at gå på opdagelse i afdøde Karsten Rasmussens lade i Østervrå. Siden teenageårene har Karsten Rasmussen samlet på traktorer og renoveret dem. Det er blevet til en unik samling af 54 veterantraktorer af mærkerne Fordson, Massey Ferguson, IH, Bukh, Fiat og flere specialkøretøjer. Nu har familien besluttet at sætte samlingen til salg på auktion.

- Min far var jo gammel mekaniker, så alt med motor har altid interesseret ham. Traktorer var hans store hobby, og han havde da planer om, at de nok skulle restaureres engang, men det vigtigste for ham, var at eje dem. Det var det, han levede og åndede for, fortæller Lasse Rasmussen, søn af den afdøde samler.

Samlingen af traktorer i den gamle lade har nu stået stille i flere år, og familien har besluttet at, den unikke samling skal have nye ejer.

Campen Auktioner har fået opgaven med at sælge samlingen fra Østervrå.

- Det er altid specielt at komme ud til ladefund for der gemmer sig mange unikke ting, der har betydet meget for samleren og familien som denne, hvor hobbyen nærmest hr været et familieforetagende, siger Finn Campen, hos Campen Auktioner.

Finn Campen vurderer at dødsboet løber op i en samlet salgsværdi af 300.000 kr., men understreger at det er svært at sætte en præcis pris på maskinerne, da man endnu ikke har det fulde overblik over hele samlingen.

Dødsboet bliver solgt i flere dele, og der er mulighed for eftersyn fredag 12. oktober fra kl. 9-16 på adressen Langoddevej 38, 9750 Østervrå. Se flere detaljer om samlingen på www.campenauktioner.dk.