Mandag den 1. oktober besluttede de to tyske regeringspartier CDU og SPD at indgive et lovforslag til det tyske folketing (Forbundsdagen) om fristforlængelse for stop af kastration uden bedøvelse, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse. De tyske smågriseproducenter vil formentligt få en fristforlængelse på to år til at stoppe kastration uden bedøvelse. Det næste skridt i processen er, at regeringspartierne officielt skal vedtage at indgive lovforslaget om fristforlængelse.

Danske Svineproducenter skriver i pressemeddelelsen, at da regeringspartierne har flertallet i Forbundsdagen er det meget sandsynligt at fristforlængelsen bliver vedtaget inden udgangen af året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dårlig nyhed for dansk eksport

Nyheden om fristforlængelsen er ikke godt nyt for den danske smågriseeksport, fordi det tyske smågriseunderskud sandsynligvis ikke vil stige drastisk i begyndelsen af det nye år, skriver Danske Svineproducenter. Samtidig skriver koncernen, at det dog ikke betyder, at underskuddet slet ikke vil stige i de kommende år. Tværtimod. På grund af manglende investeringer er det sandsynligt, at den tyske smågriseproduktion alligevel vil falde løbende i de kommende år. Man kan imidlertid ikke længere regne med, at prispresset på smågrisemarkedet aftager per automatik, når vi når det nye år, oplyser Danske Svineproducenter.