Nu er der sået faunastriber, der kan strække sig fra Skagen til grænsen

En god lokal idé med, at landmænd sår striber med en dyrevenlig frøblanding, har spredt sig til det meste af Danmark. Faktisk er der sået så mange faunastriber i det midt- og vestjyske, alene i 2018, at de ville strække sig fra Skagen til grænsen, hvis de lagt ud i en meters bredde.

Den enkle idé er, at landmænd sår striber af blomster og planter i dele af deres marker til gavn og glæde for insekter, vildt og fugle ? og uden den store gene for landmændene, da de typisk kan finde hjørner eller små stykker mark, som alligevel vanskeligt kan dyrkes.

Faunastriberne etableres i samarbejde med en række grønne organisationer og kommuner. Flere af de nu 9 medvirkende kommuner betaler frøene, mens landmændene lægger jord til og betaler for arbejdet med så.

Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Markvildtstiltag som faunastriber, vildtstriber, barjords-striber, insektvolde og lærkepletter giver bedre betingelser for flora og fauna, og øger dermed biodiversiteten i agerlandet, siger vildt-rådgiver Rasmus Filsø Løbner fra Sagro.

Håbet er, at man i landmændenes erfa-grupper fremover ikke bare snakker om udbytte, hestekræfter og liter mælk, men også om de insekter og blomster, man kan få på markerne til gavn for os alle.

Flere kan være med

Over 150 landmænd har allerede deltaget i projekter. Og nu bliver det faktisk endnu lettere.

På en nyetableret hjemmeside, Faunastriber.dk, er det nu blevet muligt at melde sig til, hvis man er interesseret i at være en af de landmænd, der vil lægge jord til faunastriber næste år.

Faunastriber, der sås i marker til glæde for vildt, fugle, insekter ? og mennesker ? er nu sået så mange steder, at det svarer til et en meter bredt bælte fra Skagen til den dansk-tyske grænse. Faunastriberne er en del af lokale landmænds bidrag til et mere rigt plante- og dyreliv.