I et debatindlæg mener Peter Kiær, at DN er nogle klimahyklere.

- I burde i morgen stort set holde op med at flyve. Vi burde begynde at afvikle vores kolossale kødproduktion, og i stedet omlægge de store arealer, hvor vi i dag producerer foder, rejse skov og lave det om til natur, der kan binde kulstof.

Sådan sagde præsident i Danmarks Naturfredningsforening (DN) Maria Reumert Gjerding i Debatten på DR2. Men det kniber med selv at leve op til organisationens egne klimaidealer.

DN driver landbrug ved Skovsgaard på Langeland. Her har man dyreproduktion, og man sælger kød til besøgende og i webshoppen på DN's hjemmeside.

Det drejer sig om oksekød og lammekød. Disse er de to former for kød, der rammer klimaet hårdest. Aarhus Universitet har undersøgt en række fødevarer for deres CO2-aftryk, og lammekød topper listen. Lammekød giver et aftryk på 21,4 kg CO2-ækv. per kg fødevare. Oksekød ligger på andenpladsen blandt landbrugsprodukter med 13,9 kg CO2-ækv. per kg fødevare. Grisekød og kyllingekød ligger på henholdsvis 4,6 kg og 5,5 kg, men selvom disse to kødformer befinder sig i klimaklassens flinkeskole, er det ikke noget, DN sælger ? nej, man nøjes selvfølgelig med de to former for kød, der er værst for klimaet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I øvrigt synes jeg, at du skal have lov til at spise det kød, du har lyst til ? jeg selv både sælger og spiser masser af gris. Men det er da hyklerisk at sige det modsatte af, hvad man gør.