Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er i Kina for at åbne for ny dansk eksport af soyaprotein.

Det kinesiske grisemarked er gigantisk, og over de seneste år er eproduktionen blevet mere moderne. Det øger efterspørgslen på foder af høj kvalitet, og det kan kan danske producenter levere i form af soyabaseret proteinfoder.

Derfor er miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i disse dage i Kina for blandt andet at mødes med de kinesiske toldmyndigheder. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

På mødet var der enighed om at åbne op for, at danske producenter af sojaproteinfoder nu kan komme ind på det kinesiske marked.

- Det er en god aftale, fordi den giver vores virksomheder mulighed for at komme ind på et kæmpestort marked og tjene nogle penge. Det er også godt for de kinesiske landmænd, fordi de kan få fingre i raffineret protein og gøre deres produktion endnu mere effektiv, end den er i dag, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Selvom Kina er et ret nyt marked for dansk eksport af fødevarer, er det blevet det fjerde største eksportmarked for den danske fødevareklynge. Kina købte for godt 10 milliarder kroner varer fra den danske fødevareklynge i 2017.

Grisekød udgør den største del af eksporten, men også mælkeprodukter, avlsdyr, fisk, fiskefoder og fiskemel tager turen fra Danmark til Kina.