I alt 70 forskellige kandidater var indstillet til Landdistriktsprisen 2018, men det blev beboerne fra den lille ø Aarø i Lillebælt, som løb med sejren. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at beboerne på Aarø gennem mere end et årti har formået at vende afvikling til udvikling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Beboerne har nemlig sluttet op om en udviklingsplan, som beboerforeningen har taget initiativ til, og som har resulteret i, at der er kommet gang i aktiviteter inden for turisme og erhverv såvel som bosætning og fællesskaber for både ældre og unge.

- Udviklingen af vores landdistrikter er et fælles ansvar. Både regeringen, kommunerne og civilsamfundet må træde til og yde sit bidrage, hvis vi skal fremme vækst og udvikling i hele Danmark. Og Aarø er et sprællevende eksempel på, hvor stor en effekt de lokale beboere kan skabe i sig selv, hvis de tager fat og arbejder sammen for at skabe en positiv udvikling. Et eksempel, som andre lokalsamfund i dén grad kan lade sig inspirere af, sagde Rasmus Jarlov (V) i forbindelse med overrækkelsen af prisen, som fandt sted på årets landdistriktskonference i Faaborg mandag.