Frem til 2. oktober kan du ansøge om tilskud til miljøteknologi. Puljen er på 112 millioner kroner.

Under ordningen "Almindelig Miljøteknologi" er det muligt at få tilskud til investeringer i ny teknologi, der har til formål at reducere miljø- og klimapåvirkningen fra jordbrugsproduktionen. Tilskuddet kan dække op til 40 procent af den samlede investeringssum, som denne gang skal være på minimum 100.000 kroner. Ansøgningen skal du snart sende afsted, da fristen er den 2. oktober. Det skriver LMO i en pressemeddelelse.

- Det er en god mulighed for at få finansieret en del af sine investeringer. Derfor kan vi kun råde folk til at kigge listen med teknologier igennem og få sendt en ansøgning afsted, lyder opfordringen fra Niels Vitus Hampholt, bygnings- og tilskudsrådgiver hos LMO.

Vær opmærksom på kravene

Inden man kaster sig ud i arbejdet med at ansøge om tilskuddet, er det dog vigtigt at have sat sig ind i de forskellige krav, der bliver stillet, fortæller Niels Vitus Hampholt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er en række krav, man skal leve op til i forbindelse med ansøgningen. Eksempelvis er det et krav, at man beholder maskinen i en årrække efter købet. Derfor kan det være en god idé at tage sin rådgiver med på råd, hvis man går med tanker om at kaste sig ud i en ny investering, siger han og uddyber, at der også eksempelvis er krav om to tilbud.

Særligt for planteavl

I år vil rammen tegne sig for 50 millioner kroner til æg- og fjerkræsproduktion, herunder 40 millioner kroner til konventionel produktion og 10 millioner kroner til økologisk.

Derudover er der afsat 32 millioner kroner til gartnerier, ligesom der er 30 millioner kroner til planteavl, der er ligeligt delt op med tilskud mellem konventionelt og økologisk produktion.

Ved traditionel markdrift er tilskuddet til reduktion af pesticidforbruget med seks forskellige teknologier baseret på styring af sprøjte og mekanisk ukrudtsbekæmpelse.

Det kan du få tilskud til

Til konventionel markdrift er det følgende typer teknologier, som der ydes tilskud til, oplyser LMO:

- Autostyring og sektionsafblænding af sprøjte

- Sensorbaseret ukrudtssprøjte

- Radrensere med rækkestyringssystem og sektionsstyring i rækkeafgrøder

- Kornradrensere med rækkestyringssystem og sektionsstyring

- Ukrudtsstrigle (ukrudtsharve)

- Kartoffelradrenser

Ved økologisk markdrift er der to teknologier på nedfældning af gylle.