Efter en lang varm sommer er udbuddet af levende grise nu stigende i Europa. Det modsvares af en pæn aktivitet på det europæiske marked for fersk grisekød, men det er andre dele af grisen, der efterspørges nu. Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning for uge 36.

- Vi har generelt et fint salg lige nu. Efteråret er på vej, og madlavningen rundt om i Europa kalder på andre råvarer end dem, vi har solgt hen over sommeren, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kina presset af pest

Der er rigtig god efterspørgsel på skinker, brystflæsk og bove, oplyser han. Forender afsættes jævnt, mens udbuddet af kamme og bacon er stigende.

- Der er meget stor forskel på efterspørgslen af de enkelte delstykker, så lige nu handler det i høj grad om at få det salgsmæssige puslespil lagt rigtigt, siger Søren Tinggaard.

Til landene uden for Europa er der et godt salg til Japan, mens det fortsat er uvist, hvordan det kinesiske marked reagerer på nu 10 registrerede udbrud af Afrikansk Svinepest.

Svineprisen er uændret for anden uge i træk og ligger på 8,70 kroner pr. kilo for søer og grise.