Danish Pig Academy var værter ved delegationsbesøg fra Kina.

I sidste uge besøgte en delegation bestående af administration og virksomheder fra den kinesiske Jilin-provins Danmark og Danish Pig Academy i Herning. Besøget blev arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Dansk Agro Industri, EKF og den danske ambassade i Beijing.

Baggrunden for besøget var dansk interesse i svineproduktion i Kina, herunder investeringer med ny teknologi i den agri-kulturelle industri i Jilin-provinsen, som Danish Pig Academy skriver i en pressemeddelelse.

- En stor del af Danish Pig Academys medlemmer benyttede muligheden for at præsentere deres virksomhed og de interesser, de har i det kinesiske marked for de delegerede og hermed så kimen til et nyt dansk/kinesisk samarbejde. Agromek fik endvidere mulighed for at promovere deres udstilling i november, og desuden deltog andre af Dansk Agro Industris medlemmer på lige vilkår med Danish Pig Academys. Ved arrangementet fik de kinesiske virksomheder også mulighed for at præsentere sig selv og de interesser, de har i den danske landsbrugssektor. Nøgletemaer var bedre udnyttelse af strå i forhold til energi, organisk gødning, udnyttelse af affaldsstoffer fra svineproduktion med mere, lyder det fra Danish Pig Academy.