Seges forventer færre investeringer i landbruget som følge af tørkens konsekvenser.

Følgeerhvervene kommer til at lide under, at dansk landbrug har et dårligt år som følge af tørken og en ringe høst. Det skriver Finans med henvisning til tal fra landbrugets videnscenter Seges, der siger, at landmændenes investeringer vil falde med 15 procent i år og 25 procent næste år.

- Efter en række vanskelige år havde landmændene en fornuftig indtjening i 2017, så vi havde håbet på en opblomstring i deres investeringer i år. Nu må vi erkende, at den opblomstring ikke kommer, siger Jan Larsen, adm. direktør for Gråkjær A/S, til Finans.dk og fortsætter:

- Både svine- og mælkeproducenter er presset til det yderste, og selv minkfarmene har dårlig indtjening. Lige nu kan jeg ikke få øje på hjørner af landbruget, hvor skyerne er ved at lette".

Også følgeerhvervenes største eksportmarkeder som Sverige, Tyskland, Frankrig og Storbritannien er ligeledes tørkeramt, forklarer formand i Dansk Agroindustri, Jens-Peter Lundgaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Mange af vores medlemmer har stor eksport, men en række af de vigtigste eksportmarkeder har også været hårdt ramt af tørken, så jeg er spændt på, hvordan tingene udvikler sig i 2019, siger han til Finans.