Der har været stor tilslutning til tidligere majsdemonstrationer hos Jan Møllegård i Varde, hvor der udover spændende sorter og gødskning også er mulighed for at se nærmere på de marker, der har været dyrket pløjefrit i mange år. Arragementet finder sted 11. september.

Det skriver FRDK i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tørken har taget toppen af udbyttet i majsen.

- Men jeg forventer at få en ensilage af super kvalitet, konstaterer Jan Møllegård.

De mange års pløjefri dyrkning kommer i år for alvor majsene til gode. Der er sat masser af kolber, og nu bliver kernerne efter alt at dømme fyldt godt op efter den seneste regn.På bedriften er der de senere år ikke vandet. Men grundet årets ekstreme vejr er der i demomarken i år dog vandet med 30 mm ved blomstring.I marken har Jan Møllegaard sået tre rækker med hver af de 27 sorter. Det er 14 sorter fra Limagrain, ni sorter fra KWS og fire sorter fra Tjoelker Cebeco.

Der vil være repræsentanter fra de tre firmaer med, som hver især kan fortælle meget mere om deres sorters egenskaber. Udover de forskellige sorter er der også demonstration af gødskning.BioNutria har nemlig gødet nogle majs med flydende sur 5-8 NP-gødning samtidig med såning. Firmaet vil fremvise og fortælle om effekten af denne måde at startgøde på.Jan Møllegård vil som de tidligere år præsentere sine erfaringer med at dyrke pløjefrit.

- Vi har også fået gravet et hul, hvor man kan se, hvordan min jordprofil er, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Repræsentanter fra FRDK vil i hullet forklare om jordstruktur og dens betydning for udviklingen af rødderne.

I en nabomark såede Jan Møllegaard 23. august et udvalg af efterafgrøder fra shopFRDK.

- De er fremspiret, når vi afholder majsdemo'en, siger han.

Så der er en ekstra gevinst ved at deltage tirsdag 11. september kl. 10-14 på Stilbjergvej 24 i Varde. Fremvisning af parceller med majssorterne sker kl. 10.30 og 12.30. Ved gennemgangen vil der også være faglige præsentationer fra FRDK, BioNutria og Sagro. Desuden vil der være flere udstillere, blandt andet BASF, Brdr. Holst Sørensen, ATR, Väderstad Aps og Semler Agro.

LandboUngdom vil beværte med pølser og drikkevarer - og alle er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.