Sommeren har ødelagt mindst 30 procent af årets høst, samtidig med at det har resulteret i dårligere udbytte fra de resterende marker. Som konsekvens er foderpriserne steget støt henover hele sommeren. En udvikling, som ser ud til at fortsætte i den kommende tid.

Det skriver HKScan i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvede er den primære fødekilde for fjerkræ, og hvedepriserne er steget med 35 procent over de seneste uger alene. Det betyder større udgifter for fjerkræavlerne. Vi mener, at hele værdikæden bør tage ansvar i denne særlige situation, som den tørre sommer har skabt, forklarer HKScans administrerende direktør i Danmark, Jukka Nikkinen.

Højere priser til fjerkræavlerne

De danske fjerkræavlere bliver hårdt ramt af de stigende udgifter til foder. En ekstra udgift, som de har svært ved at få dækket i et i forvejen yderst konkurrencepræget marked, hvor der er et nedadgående prispres.

HKScan arbejder sammen med sine kunder for at imødegå udfordringen.

- Vi er i tæt dialog med vores kunder for at få hævet priserne, så vi kan betale fjerkræavlerne højere priser for deres kyllinger. Fjerkræavlerne og deres fortsatte produktion af kvalitetskød er fundamentet for vores forretning, fortsætter Jukka Nikkinen.

De danske forbrugere foretrækker kyllingekød, som er produceret i Danmark, fordi det giver dem stor sikkerhed for smagen og kvaliteten af kødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ønsker hos HKScan at finde den rette balance mellem forbrugernes efterspørgsel, udbuddet af kyllingekød og rimelige priser på slutproduktet for at sikre hele værdikædens fortsatte bæredygtighed. Det er afgørende for os at finde løsninger på den aktuelle situation, så vi kan sikre den fremtidige produktionsvolumen af danskproduceret kvalitetsfjerkræ, afslutter Jukka Nikkinen.