Med debatmødet håber Udenrigsministeriet og Dalum Landbrugsskole at samle de forskellige dele af landbrugssektoren i Danmark, som enten allerede bidrager til projekter i udviklingslandene, eller potentielt kan bidrage i fremtiden og øge kendskabet til arbejdet i udenrigstjenesten.

Det skriver Dalum Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmark yder ofte bistand til landbrugssektoren igennem vidensdeling, træning og økonomiske bidrag. Ambassadør i Uganda Mogens Pedersen siger:

- Langt størstedelen af befolkningen i Afrika lever fortsat af landbrug. De fleste bønder i Afrika lever ofte under meget fattige forhold. Danmark har gennem mange år støttet udviklingen af landbruget, bl.a. gennem en modernisering af dyrkningsmetoderne, mekanisering og bedre kommer¬cialisering. Der arbejdes også på at forbedre adgangen til finansiering og overføre viden fra dansk landbrug til udviklingen af landbruget i Afrika.

Dalum Landbrugsskole har mange års erfaring med internationalt arbejde, hvilket deltagerne kan få indblik i på mødet.

- Vi har et bredt netværk af samarbejdspartnere i udlandet og sender hvert år mange danske studerende på ophold i udlandet, ligesom vi også hvert år modtager mange udenlandske studerende fra det meste af verden, siger uddannelseschef Eric Wanscher fra Dalum Landbrugsskole.

Deltagerne vil på debatmødet få lejlighed til at møde de tre danske ambassadører: Mette Thygesen fra Etiopien, Ulla Næsby Tawiah fra Burkina Faso og Mogens Pedersen fra Uganda, som vil fortælle meget mere om de seneste års udvikling af landbruget i Afrika og om omstilling af landbrugssektoren (kommercialisering, mekanisering og modernisering) samt om udviklingsbistandens øgede fokus på at tiltrække private investeringer i landbrugssektoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mødet vil foregå som en kombination af indlæg og paneldebat med både ambassadører og repræsentanter for landbrugsskolen.

Alle med interesse for internationalt landbrug er meget velkommen til at deltage i mødet, som finder sted tirsdag d. 21. august kl. 16.30-18.00 på Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S.