Der er heldigvis stadig store, internationale modehuse og kendte designere, som bakker op om brugen af pels i moderne tøj.

Det gør de, selv om dyrevelfærdsdebatten raser i så skingert et leje, at ordentlige og fornuftige mennesker fristes til at holde sig ude af debatten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rabiale og ekstremistiske organisationer og enkelte kendisser har aktioneret mod brugen af pels. De har formået at sætte en offentlig dagsorden, som har fået flere lande til at forbyde pelsproduktion og enkelte kendte, internationale modehuse til at droppe pels i deres designs.

De aktionerende pelsmodstandere har bekæmpet enhver form for pelsproduktion og har fremstillet sig selv som særligt gode mennesker og sande forkæmpere for dyrenes interesser.

Men heldigvis har den danske pelsdyrbranche råbt højt og ikke på noget tidspunkt anerkendt de forkerte præmisser, som har præget debatten.

Derfor er det også meget positivt, at toneangivende modehuse ikke lader sig kyse af ekstremistiske tendenser, men står ved pels som en naturlig del af moden.

Et herligt eksempel på en designer, der ikke lader sig kyse af de ekstremistiske aktivisters dagsorden, er den internationalt anerkendte danske topdesigner Jørgen Simonsen, der i vinter stod bag en haute couture-udstilling i sin hjemby, Struer, og i den forbindelse besøgte en minkfarm for at se, hvordan dyrene har det i virkeligheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han var meget tydelig i sin støtte til pels og kaldte det hykleri, at nogle modehuse afviser at bruge pels.

- Hvis du kan gå i lædersko og spiser en flæskesteg med god samvittighed, så kan du også bruge pels, sagde han til Dagbladet Holstebro-Struer i forbindelse med besøget hos det lokale minkavlerpar Ole og Kis Nielsen.

Jørgen Simonsen foretrækker klart at bruge pels, hvis alternativet er kunststoffer.

- Vi har jo altid brugt pels. Det er et helt igennem naturligt og bæredygtigt produkt og et af grundmaterialerne i haute couture og i fremstilling af tøj og beklædningsgenstande i al almindelighed, sagde han til avisen.

Han anerkender, at der er folk, som synes, det er synd for minkene, som ser så nuttede ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men de bør tage stilling på et mere oplyst grundlag, sagde han til Dagbladets journalist og erklærede sig helt på minkavlernes parti i debatten om dyrevelfærd.

Hurra for Jørgen Simonsen og alle andre, som udfordrer tidens populistiske pelsmodstand. Lad os alle tale med lige så klar og fast stemme, når vi møder fordomsfulde og naive pelsmodstandere.