Regeringen ser på, om de kan udsætte landbrugets jordskatter for at afdæmpe konsekvenser af en tørkeramt høst.

Rundt omkring i landet betyder de første høstresultater at vise konsekvenserne af den kraftige tørke. Og det ser skidt ud, siger Jens Elbæk, afdelingschef for planteinnovation hos Seges til Ritzau.

- Det ser rigtig skidt ud. Nogle bliver rigtig hårdt ramt - måske med halvering af normale udbytter eller mere. Andre kan vande eller har en bedre jordkvalitet, så de slipper lidt bedre fra det. Men generelt ser det skidt ud, fastslår han til mediet.

Indberetninger fra planteavlskonsulenter rundt i landet tyder på en høst af vinterbyggen på 25 procent under det normale, skriver Ritzau.

Det får regeringen til at arbejde på tiltag, der kan hjælpe de tørkeramte landmænd.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Skatteminister Karsten Lauritzens (V) embedsmænd er i øjeblikket i gang med at se på jordskatten. Det kan ifølge Landbrugsavisen give en ekstra, midlertidig likviditet til landmændene på de 900 millioner kroner, som landbruget normalt betaler i årlig grundskyld for deres produktionsjord.

Landbrugserhvervet ønsker henstand i et år og den udskudte betaling siden afviklet over de følgende fem år. Det kræver dog en lovændring, der ikke kan vedtages af Folketinget, før det samles igen til efteråret.