En gasledning hen over fyn skaber bekymring hos flere fynske landmænd. Det skriver Tv2 Fyn. Mediet har talt med landmand Niels Hauge Mikkelsen fra Ejby frygter for sine markers fremtid, når gasledningen Baltic Pipe ifølge Energinets planer skal gå tværs hen over hans jord.

Landmændene frygter alle for konsekvenserne af gasledningen, der skal graves ned tværs over Fyn for at forbinde de norske gasfelter med Polen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ude ved os har vi rigtig mange store hovedrør, som ligger i jorden. Den nye gasledning kommer til at krydse rigtig mange steder, hvor den kommer til at kappe i gennem, fortæller Niels Hauge Mikkelsen, til Tv2 Fyn

- Vi får problemer med vandet. Højderne passer lige med, at hvis den var gravet en meter dybere ned, så kunne vi måske lige have klaret den. Men lige nøjagtig der, hvor den skal ligge, der går det altså ikke, siger han til stationen.

Omkring 225 fynske lodsejere kan blive berørt af projektet, og derfor vil Energinet i de kommende uger og måneder kontakte de berørte lodsejere