Ellemann-Jensen: Jeg ser fordomsfrit på alle forslag for at hjælpe tørkeramte landmænd

Danske landmænd er hårdt presset af tørken, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er klar til at se fordomsfrit på alle forslag, der kan hjælpe.

Landbruget står i en helt usædvanlig situation, hvor tørken forværrer høstudbyttet dag for dag og har fremtvunget en tidligere start på høst mange steder.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Derfor er miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen klar til at se fordomsfrit på de forslag, som landbruget har spillet på bordet for at hjælpe landbruget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er ingen tvivl om, at rigtig mange landmænd er hårdt pressede af tørken. Der står meget på spil for den enkelte landmand, og derfor ser vi åbent på alle forslag til at hjælpe landbruget i en helt usædvanlig situation, skriver Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse.

Overvejer forslag

Landbrug & Fødevarer er i forbindelse med den langvarige tørke kommet med en række forslag på en lang række områder. Disse forslag vil regeringen nu overveje nærmere.

I næste uge skal der i EU stemmes om et forslag, der vil gøre det muligt at slå brakmarker og bruge det til dyrefoder. Landbrugsstyrelsen har allerede nu leveret vejrdata for Danmark til Kommissionen med henblik på, at danske landmænd også bliver omfattet af forslaget, som derefter skal implementeres.