De amerikanske landmænd har fem gange højere risiko for at begå selvmord end resten af befolkningen på den anden side af Atlanterhavet. Det er desuden 20 procent mere almindeligt for franske landmænd end den gennemsnitlige befolkning at begå selvmord. I Indien har 60.000 selvmord blandt landmændene været forbundet med klimaændringer.

Det skriver det svenske landbrugsmedie ATL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En større undersøgelse af centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse (CDC) viser, at situationen ser mørk ud endda for amerikanske landmænd. Selvmordsraten inden for landbrug, fiskeri og skovbrug (hvor førstnævnte er langt den største kategori) er på 84,5 pr 100 000 mennesker. Det er fem gange højere end den generelle befolkning, ifølge amerikanske CBC News.

Hårdt pres

En stor del af forklaringen på den høje selvmordsrisiko er den økonomiske situation, mener amerikanske landbrugsorganisationer, som husker tilbage til en lignende situation under krisen i 1980'erne, hvor landets landmænd blev hårdt ramt af en kombination af faldende landbrugspriser, reduceret eksport, høje renter, høje oliepriser og en stærk dollar. I år er den gennemsnitlige amerikanske landbrugsindkomst 35 procent lavere end 2013, viser tal fra US Department of Agriculture.

- Landbrugskrisen var virkelig dårlig, med en forfærdelig stigning i selvmord og depression. I dag tror jeg faktisk, at situationen er endnu værre, siger Jennifer Fahy fra Farm Aid Farm Aid til CBS News.