Henrik Sundgaard har 80 kvier gående på sin mark i Ørnhøj syd for Holstebro, og han er bekymret for, at ulven snupper dem, når der ikke er flere får, der er nemme at få fat i.

- Der er mange fåreavlere, der giver op, og jeg hører, at hjortene har færre kalve, fordi ulven tager dem. Og når der er færre får, og de bliver sværere at få fat i, Så bliver problemet bare skubbet et andet sted hen, så ved jeg godt, at kvierne bliver de næste, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lykken var derfor stor for et år siden, da det fynske muldyr Daisy skulle hjælpe Henrik Sundgaard med at holde ulven væk fra kvierne.

Daisy var tilsyneladende ret god til at holde ulve væk med spark o skrig og gik der hele sidste sommer og havde også erfaring med at beskytte heste i Sverige. Hun tog sig dog godt betalt for vagttjansen ved at spise kviernes foder.

- Når de går sammen, kan man jo ikke forhindre muldyret i at spise foderet, så den blev for tyk, og så vil det jo i sidste ende gå ud over dens hove, siger Henrik Sundgaard.

Stor flok

- Kvierne skal jo have det bedste af det bedste, det er jo ligesom en lille baby for mig, siger han.

Der er en enkel tråd rundt om kvierne som indhegning, og derfor ser han heller ikke vogterhunde som en mulighed, da de er svære at holde inden for indhegningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor har han heller ikke fundet nogen anden løsning til at beskytte især de mindste kvier, som er mest udsatte.

- Jeg må bare sætte min lid til, at ulven ikke tager nogle af mine kvier , og at det virker afskrækkende for ulven, at de går så mange sammen, og at der er store iblandt, siger Henrik Sundgaard, der dog har set tegn på, at ulven har været i området.