På Borgeby Fältdagar kan man på Gømas stand opleve den første Streumaster boogie-spreder, som er solgt i Norden. Sprederen skal gøre tjenste hos Br. Håkanson Entreprenad nær Stokholm, hvor sprederen kommer til at køre 40.000 ton slam og kompost ud på én sæson.

- Vi får sprederen leveret umiddelbart efter Borgeby Fältdagar, men vi har allerede kørt med Gømas demo-spreder i sæson 2018 indtil nu, fortæller Stefan Håkansson, indehaver af Br. Håkanson Entreprenad, som Maskinbladet mødte på Borgeby Fältdagar, hvor Stefan Håkansson havde taget den faste chauffør med på sprederen, Oskar Wallin.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Både Oskar Wallin og Stefan Håkansson er allerede imponeret over sprederen efter de første 15.000 ton kompost og slam er bragt ud med den.

- Der er vejeceller og dermed mulighed for dosering på sprederen, og det fungere til fulde, fortæller Stefan Håkansson, og chaufføren påpeger desuden, at doseringer ned til tre ton pr. hektar ikke er et problem.

- Det passer utroligt præcist, fortæller han.

Svenskerne roser også spredebordet for at levere et jævnt resultat, hvor der uden problemer kan spredes materiale ud på 24 meter.

Den store sæson for spredearbejdet hos den svenske maskinstation kommer nu fra sommer-månederne og indtil oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er hver vi spreder de resterende 25.000 ton materiale, så vi i slutningen af året år op på de 40.000.