For godt tre år siden luftede Agco, der er selskabet bag Massey Ferguson og Fendt, for første gang Route 66-strategien, der blandt andet indebærer, at de to traktor-brands ikke længere skulle markedsføres af det samme forhandlernet.

- Med forhandlingen af både Massey Ferguson og Fendt har vi siden lanceringen af Route 66 vidst, at vi som virksomhed kørte på en blind vej, og at vi en dag skulle vælge side, siger Lars D. Nielsen, direktør for A/S Henry D. Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har under hele forløbet haft fuld opmærksomhed på at finde en løsning, der kunne passe både i Route 66 planen, og som ville sikre virksomheds fremtid i branchen. Vi har en særdeles kvalificeret og engageret medarbejderstab, og det har haft høj prioritet at finde en løsning, som kunne holde sammen på de service-kompetencer, der er samlet i virksomheden, og som kunne bibeholde arbejdspladserne i Mejrup, siger han.

Stærkt Fendt-center

Sidste efterår overtog Raiffeisen Waren GmbH, der har hovedkontor i Kassel, den danske Fendt-forhandler TBS Maskinpower i Starup, og det er også det danske datterselskab, der køber driftsdelen af A/S Henry D. Nielsen og lejer sig ind i bygningerne i Mejrup.

- Vi føler, at vi med salget til TBS sikrer en meget slagkraftig forretning, der kan yde førsteklasses service, og på salgssiden kommer vi i selskab med én af de største Fendt-forhandlere i Europa, og det vil uden tvivl styrke forretningens konkurrencedygtighed.

- Med afstanden til Starup og vores centrale placering i det midt- og vestjyske ligger de to virksomheder strategisk godt placeret i forhold til hinanden. Derfor er jeg også sikker på, at virksomheden her i Holstebro vil udvikle sig til et stærkt Fendt-center, siger Lars D. Nielsen.

Farvel til de røde

Salget betyder samtidig et vedmodigt farvel til forhandlingen af Massey Ferguson, som virksomheden har haft i over 60 år. I starten var produkterne fra Massey Ferguson den bærende del af A/S Henry D. Nielsen, men siden forhandlingen af Fendt kom til i 2003, har de grønne traktorer udviklet sig til en stadig større del af forretningsgrundlaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er klart, at der er følelser i afskeden med Massey Ferguson, som vi har forhandlet i al den tid jeg har eksisteret. Men uanset hvordan vi vender og drejer det her lokalt, så er beslutningen om at Fendt og Massey Ferguson skilles, noget der foregår i hele verden, og det kan og skal vi som forhandler ikke modarbejde.

- Når det går godt, sælger vi 40-50 traktorer om året. Deles det på to brands, kommer vi let under en kritisk masse, hvor det er vanskeligt at holde alle ansatte opdaterede med den nyeste viden, og hvor montørerne ikke opnår den fornødne erfaring med de forskelige modeller. Ved at satse på ét brand og kombinere den knowhow, der findes her i huset og hos TBS, får vi det fornødne volumen og ekspertise til at kunne servicere fremtidens landmænd, siger Lars D. Nielsen.

Den foreløbige aftale er, at han bliver i virksomheden i et år, hvor hovedopgaven bliver at få de to virksomheder til at fungere som et hele, og derefter tages der stilling til det videre forløb.

Fuldt program

Fendt har i de seneste år udviklet sig til at være langt mere end traktorer og mejetærskere. Satsningen på Fendt betyder derfor også, at der fra adressen i Mejrup bliver resourcer til at sælge både pressere, græsudstyr, selvkørende finsnittere og sprøjter fra Fendt.