Det stigende antal fund af pesticidrester i grundvandet kan betyde, at det skal renses.

I syv boringer har der været mænger af pesticidrester, der ligger over det tilladte, og det får vandværker og en forsker til at frygte, at det nu er slut med at kunne drikke rent urenset grundvand direkte fra hanen. Det skriver Politiken.

Der er desuden fundet pesticidrester i 15 ud af 80 boringer, som Trefor har foretaget, og det frygtes, at man nu tvinges til at rense vandet.

- Kvaliteten af vores grundvandsressource er for nedadgående. Vi kommer givetvis til at finde flere og flere stoffer i det, efterhånden som vi bliver dygtigere til at måle. Så vi kan komme i en situation nogle steder, hvor det bliver nødvendigt at rense vandet, siger siger Charles Nielsen, direktør for Trefor Vand, som er landets tredjestørste vandforsyning, til Politiken.

Pesticid i en fjerdedel

Der er fundet mindst et pesticid i ca. en fjerdedel af de boringer, som er blevet undersøgt i de senere år . I tre-fire procent ligger indholdet over grænseværdien for drikkevand. Det skriver Politiken.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rensning er et nødvendigt redskab, mener grundvandseksperten og professor Hans-Jørgen Albrechtsen fra DTU Miljø.

- Lige nu er rensning noget, man tyr til som absolut sidste løsning. Det, tror jeg, er forkert. Det må ind på lystavlen som en reel mulighed for at løse nogle af de problemer, man står med, siger han til Politiken.