Ulvens sult på fårekød får flere fåreavlere i det vestjyske til at stoppe helt.

Fåreavler Poul Andersen fra Gudum ved Lemvig har valgt at slagte eller videresælge alle sine får, inden ulven får sat tænderne i dem. Han tør ikke mere.

Han bliver nok heller ikke den sidste fåreavler, der stopper. Det vurderer Niels Morten Gregersen fra Lomborg, der er formand for brancheorganisationen Vestjysk Fåreavl.

Det skriver Folkebladet Lemvig.

Niels Morten Gregersen kender flere, der overvejer at stoppe eller drosle ned, efter at ulven for alvor er kommet inden for landets grænser.

- Man skal jo have en utrolig god psyke for at kunne stå op og se, hvordan ens dyr er blevet mishandlet. Det er ikke uforståeligt, de stopper, med den håndtering af sagen som myndighederne lægger for dagen. Der har jo åbenbart lange udsigter, inden vi kan få lov at regulere den, så jeg er sikker på, at endnu flere vil falde fra på grund af ulven, siger han til Folkebladet Lemvig.

Den sidste dråbe

Preben Albin Petersen fra Viborg mærker også, at de små hobbybesætninger bliver droppet. Han har en lille forretning, hvor han kører rundt og køber får op til slagtning, og det bliver hurtigt til mange.

Det er ikke alle, der stopper udelukkende på grund af ulven, men det var den sidste dråbe oven i paprinusseriet. Det skriver Folkebaldet Lemvig.

Preben Albin Petersen forstår ikke tilhængere af ulvens tilstedeværelse.

- De, der vil have ulven tror, at man kan hegne fårene inde med ulvesikre hegn. Men de hegn ødelægger krondyrene ved at løbe gennem dem, og så er der alligevel åbent. Det er også fortalerne for ulven, der ønsker at lade får og kreaturer græsse heder og overdrev af. Det bliver ikke ved, vurderer han over for Folkebladet Lemvig.