DLG har indgået en aftale om at sælge den tilbageværende del af maskinproducenten Kongskilde Industries til en britisk kapitalfond Green Park Partners. Kapitalfonden overtager dermed Kongskilde Industries' to tilbageværende divisioner. Det gælder industridivisionen, der laver systemløsninger til en bred vifte af industrier, samt Korndivisionen, der producerer kornsiloer og systemer til transport af korn. Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Fokus på kernen

Ifølge en af DLGs topchefer er planerne slet ikke nye.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Siden vi solgte Kongskildes agro-aktiviteter i begyndelsen af 2017, har vi arbejdet på at sælge den resterende del af Kongskilde. Men vi har ikke haft travlt, da vi de senere år har forbedret indtjeningen af Kongskilde Industries betydeligt. Vi er således meget tilfredse med at kunne aflevere et sundt selskab til en god køber i form af Green Park Partners, der vil fokusere på at drive og udvikle selskabet videre, skriver Lars Sørensen, CFO i DLG i en pressemeddelelse.

Nu er der tid til at fokusere på kerneforretningen.

- Salget af Kongskilde er en milepæl for DLG, da vi er i mål med vores fokuseringsstrategi, som vi har arbejdet med i flere år. Vi har med succes fuldendt 13 frasalg siden sommeren 2015, så det er naturligvis tilfredsstillende, at vi nu endelig kan sætte punktum, skriver Lars Sørensen endvidere.

Ifølge aftalen overgår samtlige medarbejdere og ledelsen til den nye ejer den 1. juni 2018.