Greenpeace er utilfredse med, at de største ammoniak-udledere i landet får fuld støtte fra EU.

Landbrugets største ammoniak-udledere får fuld landbrugsstøtte af EU. Det viser en ny international undersøgelse i otte lande, som Greenpeace står bag, hvor de 69 danske landbrug med den største udledning af ammoniak er med.

Undersøgelsen viser, at de landmand med den største udledning i 2015 fik fuld grøn støtte i 2016.

Støtten gives udelukkende efter, hvor meget jord landmændene ejer og ikke efter, hvor meget de forurener. Samtidig trækkes de største forurenere altså ikke i den grønne støtte.

Landbrugsreform på vej

- Det er en narresut, når EU's landbrugsstøtte giver såkaldt grøn støtte til de største og mest forurenende kødproducenter i Danmark og andre EU-lande. Det er absurd, at princippet om at forureneren betaler er vendt om, og vi opfordrer regeringen til at arbejde for en landbrugsreform, hvor landmanden ikke belønnes for at forurene, skriver Kristian Sloth, landbrugspolitisk rådgiver hos Greenpeace i Danmark i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Enhedslisten vil gerne ændre på systemet, mens Liberal Alliances landbrugsordfører synes, at det er svært at straffe de pågældende landmænd. Det skriver Altinget.

EU-Kommissionen offentliggør i slutningen af maj sit forslag til den kommende landbrugsreform, der gælder fra 2021 til 2027.