- Fåreavlere og kvægavlere, der har ulve til at gå ved siden af de folde, hvor de netop har lukket dyrene på græs, kan ikke vente på, at politikerne i Folketinget først griber ind i løbet af sommeren. Der har siden juli 2017 været et flertal i Folketinget for en regulering af ulve, der angriber husdyr, og de seneste måneders mange ulveangreb på husdyr viser desværre, at myndigheder og politikere har handlet alt for langsomt overfor ulven.

Det siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden "Her er ulven i Danmark" og kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nuværende forvaltningsplan angiver, at problemulve kan bortreguleres ved gentagne angreb på husdyr uden at komme i clinch med EU's fredning af ulven. Planen burde forlængst være taget i brug i stedet for at udskyde beslutningen ved en særdeles langtrukken revision, siger Erik Poulsen.

Hans reaktion kommer efter, at ulvegruppen under Vildtforvaltningsrådet forventer at være færdig med sit arbejde i slutningen af maj måned. Det betyder, at en ny ulveplan først er klar til bekendtgørelse i slutningen af juni måned. Ligesom Esben Lunde Larsen i sidste uge lovede, at der snart vil ske noget i sagen på lovgivningen.