Den danske maskinproducent Bredal oplever flot fremgang på fjernmarkeder som Chile og New Zealand. I Chile blev der indgået aftale med en ny importør, Cooprinsem, for 7 år siden, og siden da er det bare gået frem ad. Importøren har siden opstarten besøgt fabrikken i Vejle flere gange, og senest i november 2017 sammen med en delegation af chilenske farmere. De bugserede Bredal-spredere, som sælges i Chile, er udstyret til både spredning af handelsgødning fra 12-36 meter og for kalkspredning på 12-16 meter. De næste to måneder vil der blive afskibet en håndfuld 40-fods containere mod Chile. I Chile er der nu øget fokus på præcis spredning af handelsgødning og kalk, hvorfor der kigges mod sprederne fra Bredal.Direktør Jacob Bangsgaard tilføjer.

-Chile har vi handlet med i mange år, og vi skiftede importør til et andelsselskab, som leverer direkte til farmerne, og det er et voksende marked for os, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

New Zealand i opsving

Fra New Zealand opleveres der nu også en øget ordretilgang fra importøren Euro Agri Imports til Bredal i Vejle. Bredal- sprederne, som sælges til New Zealand er både bugseret spredere, hopper units som lægges op på lastbiler samt liftophængte spredere. 75 procent af Bredal-sprederne, som sælges på New Zealand, er med rustfri kasse . Indenfor de næste par måneder vil der også blive afskibet containere mod New Zealand. Bredal A/S deler importør på Nez Zealand med HE-VA fra Mors. Om New Zealand tilføjer Jacob Bangsgaard.

-Der har været lidt stille på markedet i New Zealand,men for tiden oplever vi et opsving der, og det er også et vigtigt marked for os.